seo tekstschrijven

Search Engine Optimization (SEO) kent vele disciplines en vakgebieden. Teksten spelen daarin nog steeds een belangrijke rol. Zoekmachines zoals Google positioneren websites aan de hand van zoekwoorden. Hoe relevanter een website is voor een bepaald zoekwoord, hoe hoger de positie van deze website in de zoekresultaten.

Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Stel u bent dozenverkoper. U wilt uw product online aanbieden en een grote groep ‘zoekenden’ bereiken. U merkt al snel dat de concurrentie op het internet moordend is als u bijvoorbeeld ‘dozen kopen’ invoert als zoekopdracht. Hoe maakt u nu duidelijk dat u de meest relevante partij bent op het gebied van ‘dozen’ ?

De basis van een goede geoptimaliseerde teskt ligt altijd in uitgebreid onderzoek. Zowel intern als extern. Het is enerzijds belangrijk om binnen de organisatie duidelijk te hebben welke producten en diensten u nu precies aanbiedt. Anderzijds is het belangrijk om uw doelgroep te definiëren. Hoe groot is de online markt en hoe groot is de vraag naar uw product op het internet?

Zoekwoordonderzoek is een belangrijke schakel voor iedere SEO tekst. Hiermee kan een prima inschatting worden gemaakt van de zoektermen die in uw branche interessant zijn en hoe groot de online vraag naar uw product is.

Adwrite werkt altijd volgens deze wetenschappelijke benadering van tekstschrijven. Teksten die op den duur boven komen drijven in de zoekresultaten.