google adwords

Google AdWords is het advertentieprogramma van Google waarmee websites extra onder de aandacht kunnen worden gebracht in de zoekresultaten. U ziet deze advertenties vaak boven en rechts naast de ‘gewone’ zoekresultaten.

Google AdWords is een effectieve en meestal een relatief goedkope manier van adverteren. Adverteerders bereiken een relatief klein bedrag (CPC) veel potentiële klanten. Om een succesvolle AdWords-campagne op te zetten, moeten er een aantal stappen worden ondernomen:

  1. activeren adwords account:

Het is voor iedereen met een geldige betaalrekening en een website in principe mogelijk een AdWords account te starten.  Na het activeren kunt u direct beginnen met het instellen en opzetten van het account.

  1. instellen adwords account

Het instellen van onder andere budget, locatie, betalingsvoorkeuren en advertentielocaties is  belangrijk om vooraf op een goede en weldoordachte manier te doen.

  1. aanmaken van campagnes en advertentiegroepen

De indeling van campagnes en advertentiegroepen gebeurt enerzijds op basis van een zoekwoordenonderzoek en anderszijds op basis van een lijst met producten en diensten dat een bedrijf aanbiedt.

  1. zoekwoorden toevoegen aan advertentiegroepen

Het toevoegen van relevante zoekwoorden aan campagnes en advertentiegroepen is een belangrijke stap naar een goed functionerende AdWords campagne. Op welke termen wilt u wel en op welke termen wilt u juist niet gevonden worden?

  1. schrijven van advertentieteksten

De tekst van een Google Adwords advertentie moet bondig duidelijk maken waarom iemand juist uw website moet bezoeken. Kunt u dit?

  1. google adwords onderhouden

Het is essentieel om een Google AdWords account goed te onderhouden. Het is belangrijk om in te spelen op veranderingen in zoekgedrag en continu te blijven testen welke advertentievarianten voor uw website het meeste rendement opleveren.

  1. google adwords optimaliseren

Het kan zijn dat u ooit zelf een AdWords account heeft opgezet en nu twijfelt of het account wel efficiënt en effectief is ingericht. Laat uw account doorlichten door een professional zodat u meer rendement haalt uit uw investering.

Voor alle bovengenoemde zaken kunt u bij AdWrite uitstekend terecht. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.